Varrat - with english subtitles
Dokumentumfilm

Varrat
2023

Szereplők Dr. Balázs Géza, </br> Balogh Erika, </br> Borbás Róbert, Borsos ’Boris’ László, Sven de Caluwé, Don Szepi Dogg, Fekete Dorina, Galler ’Indián’ András, Ganxsta Zolee, Gémes ’James’ István, Hodován Zsófia, Horányi Krisztián, Kabát Péter, Kis Brigi, Müllner Csaba, Orosz ’Pityke’ István, Puskás-Dallos Péter, Dr. Révész Emese, Sárközi Zsolt, Jared Smith, Soliman Emira, Váradi Csaba, Veres Gábor, Dylan Walker
Rendező Kempf Márta Anna
Premier 2023. szeptember 14.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 36 perc
A Varrat című, egészestés dokumentumfilm a tetoválás és azon belül a magyar tetoválás történetéről, múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről szól. A film vizsgálja, hogy a tetoválás miképp vált az alacsonykultúrából kiemelkedve önálló művészeti ággá. Megjelennek benne emblematikus időszakok, mint a rendszerváltozás kora, és a kilencvenes évek balatoni időszaka. Szó esik a börtöntetoválásokról és arról, hogy miképp vált a tetoválás divattá a sportban, és az előadóművészetben. A filmben számos nemzetközi hírű magyar tetoválóművész megszólal: mások mellett Borbás Róbert, Borsos ’Boris’ László, Gémes ’James’ István, Müllner Csaba és Sárközi Zsolt – többen közülük a magyar szakma úttörői, akik a hazai tetováláskultúra megszületésében elévülhetetlen érdemeket szereztek. A Varrat átfogó képet nyújt a szakmáról, benne több tucat ismert tetoválóművész és szakember beszél a tetoválás egyedi világáról, pszichológiájáról, szociológiai hátteréről. A szakemberek mellett több híresség és celeb is megszólal a filmben, csakúgy, mint nemzetközi hírű külföldi zenészek.

With the participation of numerous well known and world famous Hungarian tattoo artists, the all night documentary "Varrat" (Eng. - "Suture") features contributions from noted professionals working in the tattooing business. The show presents the art of tattooing with impressive imagery and explores the journey of tattooing from low to high culture.

Hamarosan

A film jelenleg nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.