Magyar Népmese Napja – Vetítés és kiállítás, néptánc tanítás
Családi

2023

Rendező Cinema MOM
Premier 2023. szeptember 30.
Korhatár A tartalom nem rendelkezik korhatár besorolással.
Időtartam 1 óra 40 perc
Benedek Elek születésnapja, szeptember 30. 2005 óta a Magyar Népmese Napja. A jeles nap alkalmából 2023. szeptember 30-án, 11.00-kor megnyílik a Pannonia Entertainment és a Kecskemétfilm együttműködésében a Cinema MOM legújabb időszaki kiállítása a Kecskemétfilm többszörös díjnyertes, Magyar népmesék című, nemzetközi szinten elismert és minden korosztály körében igen kedvelt tévéfilm-sorozatának rajzaiból.

A november 30-ig (díjmentesen) látható tárlat nyitó eseményén ingyenes rajzfilmvetítéssel és néptánc-, valamint néphagyomány-tanítással is várják az érdeklődőket.

Ráhangolóként szeptember 30-án, szombaton 10:45-től a Magyar népmesék tévésorozat két epizódját (A szorgalmas és a rest leány, A háromágú tölgyfa tündére) vetítik, többszöri ismétléssel a mozi egyik emeleti termében, térítésmentesen.

11:00 órától ünnepélyes kiállításmegnyitóval folytatódik a program, a Magyar népmesék epizódjaiból származó, 43 válogatott rajzból álló tárlatot Elsässer Klaudia házigazda, a Pannonia Entertainment alapítójának és ügyvezető igazgatójának rövid köszöntője után Glaser Kati, a Kecskemétfilm Animációs Filmstúdió egyik méltán elismert rendezője, a Városi legendák c. népszerű animációs sorozat és az abból készült Családi legendák c. egész estés film alkotója nyitja meg, aki személyes motivációiról osztja meg a gondolatait.

A kiállításmegnyitót követő egy órában, 11:20-12:20-ig magyar és moldvai csángó tánc- és néphagyomány tanításra várjuk a gyerekeket a mozi emeleti termében. Az oktató Mezei Csilla, a budapesti Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola nép- és honismeret, valamint hittan-tanára, könyvtárosa. A táncokhoz élőzenét szolgáltató, háromfős, hagyományőrző zenekar tagjai Esztergomi Katinka, Bennő Katalin, Frajda Márk.

A programokra a belépés díjtalan, a táncház programra előzetes regisztráció szükséges. Részvételi szándékát kérjük, az alábbi linkre kattintva, a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze.

Tovább az ingyenes regisztrációhoz

Hamarosan

A film jelenleg nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.