Ismerős Arcok - "20 éven át..."
Dokumentumfilm
Zene

2022

Szereplők Ismerős Arcok
Rendező Nyerges Attila
Premier 2022. május 3.
Korhatár Korhatár nélkül megtekintethető.
Időtartam 1 óra 50 perc
A filmbemutató előtt 16 órától a zenekar dedikálja aznap megjelenő új albumát a filmszínház előterében.

Farkas Péter Gábor koncert-riportfilmje az Ismerős Arcok zenekarról.
A közel 2 órás - egész estét betöltő - alkotás, a zenekar 20 éves pályafutásának megkoronázása, átfogó bemutatása, egyfajta esszencia az együttes életéről.
A dokumentumfilm tematikusan - kronológiai sorrendben - mutatja be a zenekar életét olykor archív felvételekkel - a kezdetektől a napjainkig, kiemelve a legfontosabb állomásokat.
Múltidézés és jövőbe tekintés egyben. A riportokba ágyazott zenei felvételek az együttes - eddigi legemlékezetesebb - 20 éves jubileumi koncertjén készültek, ahol az előadás során meg kellett küzdeni a természet szeszélyével, valamint az időjárás viszontagságával.
Az otthoni környezetben rögzített személyes riportokban, a zenészek kendőzetlen őszinteséggel vallanak a világ dolgairól, a zenei hitvallásukról, a 2 évtizede tartó egymáshoz fűződő barátságról és összetartozásról, az alkotómunkáról, a hazaszeretetről és a közösségben való létezés fontosságáról.
A filmben kiemelt jelentőséggel bír, az együttes és a közönség kiváló kapcsolatát megjelenítő képkockák, valamint az ikonikus magyar rockzenei legendákkal fennálló jó barátság, kölcsönös tisztelet és a közös munka bemutatása.
Az eddig nem látott és hallott - nagyszerű képi és kiváló hangrögzítéssel készült - élő koncertfelvételek mellett, a film egyik legfontosabb részét képezi a zenésztársak egymásról megfogalmazott őszinte véleménye. Az elhíresülté vált “Egy vérből valók vagyunk gondolat…” az egész dokumentumfilmet végigkíséri, érzelmileg és szellemileg áthatja.
A dokumentumfilm hűen ábrázolja és mutatja be, a kortárs magyar könnyűzenei élet egyik legmeghatározóbb és legmarkánsabb képviselőjét.

Hamarosan

A film jelenleg nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.