Gladiátor- Digitálisan felújított 4K változat
Akció
Dráma
Történelmi

2024

Szereplők Russell Crowe
Rendező Ridley Scott
Premier 2024. július 4.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 30 perc

A 86 éves angol rendezőzseni közel negyedszázad után folytatja a Gladiátort, legalábbis most még így áll, de pont nála, az ő munkatempójánál nem szokványos a váratlan premierhalasztás, így ha minden igaz idén novemberben láthatjuk majd a nagyszabású történet következő fejezetét, természetesen erős sztárgárdával (Paul Mescal, Denzel Washington, Pedro Pascal, Connie Nielsen, Joseph Quinn), de a nagy nevek már az ezredfordulón is megvoltak.
A 2000-ben bemutatott, 155 perces szandálos történelmi eposz hamar kultikussá vált és Ridley Scott pályafutásának egyik, ha nem a legtöbbet ismételt jelenetét tartalmazza. Russell Crowe és Joaquin Phoenix párosa méltán lett mozitörténelmi, bár a folytatásba csak Nielsen és Derek Jacobi térnek vissza, a hírek szerint visszaemlékezések és színészfiatalítások nem lesznek. Ha már fiatalok, Djimon Hounsou-t 24 éve ismerte meg a világ, noha a stábból híresebb Oliver Reed esete, aki a forgatás ideje alatt hunyt el és trükkösen kellett megoldani hiányát a még nem leforgatott jeleneteknél. Ez volt az egyik első alkalom, amikor egy kaszkadőrre digitálisan rámontíroztak egy másik arcot. A karakter sorsát is átírták.
Maximus és Commudus viszályát aligha kell bemutatni, ahogy a film halhatatlanságát jelentősen megnövelte Hans Zimmer feledhetetlen zenéje is, amit Lisa Gerrarddal együtt szereztek. Az énekesnő orgánuma és a film legfőbb dallamai talán azok fülébe is beleégtek az évek során, akik nem látták a mozit. Sok egyéb mellett már csak ezért is érdemes lesz ellátogatni a termekbe, hogy koncertminőségű hangzással felvértezett aurában lehessen átélni pl. a „Now We Are Free”-t. Ráadásul digitálisan felújított 4K kópiáról fog futni az alkotás, a lehető legjobb felbontással.

Hamarosan

A film jelenleg nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.