Exhibition on Screen: A húsvét a művészetben
Dokumentumfilm

Easter in Art
2021

Szereplők Phil Grabsky
Rendező Phil Grabsky
Premier 2023. április 1.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 25 perc

Művészeti sorozatunk 2023. áprilisi vetítései Cinema Momban:

április 1-2 .11:30 - Exhibition on Screen: A húsvét a művészetben
április 15-16. 11:30 – A művészet templomai: Bernini
április 22-23. 11:30 – A művészet templomai: Salvador Dalí: A halhatatlanság nyomában
április 29-30. 11:30 – Exhibition: A modern kert festői: Monet-tól Matisse-igLátványos film az emberiség történelmének egyik legkiemelkedőbb eseményéről, Jézus Krisztus kereszthaláláról és feltámadásáról, áprilisi 15-től az Uránia Nemzeti Filmszínházban és április 21-től országszerte az art mozikban.

A valaha létrejött legnagyszerűbb képzőművészeti alkotásokat bemutató dokumentumfilm, amelyet a műkincsek kiállítási helyén, a múzeumokban és galériákban forgattak. Caravaggio, Leonardo, Raffaello, Michelangelo, Tiziano, El Greco, Rubens, Rembrandt és Salvador Dalí megkerülhetetlen munkáit állítja a középpontba. 

„Aki érdeklődik a képzőművészet vagy a vizuális kultúra iránt, annak mindenekelőtt ismernie kell a kereszténység alapjait.”  Rachel Campbell-Johnston, The Times

Krisztus halálának és feltámadásának története a nyugati kultúrára az elmúlt kétezer évében döntő hatással volt. Talán ez a legjelentősebb bibliai esemény, amelyet az evangéliumok nyomán a különböző korok művészei alkotásaikban megjelenítettek.

A gyönyörűen komponált film a festészetben oly sokszínűen visszatükröződő húsvéti történet nyomába ered, és bemutatja megjelenését a művészetben a korai keresztények idejétől a jelenkorig. A felvételek Jeruzsálemben, az Egyesült Államokban és Európa különböző helyszínein készültek.

Hamarosan

A film jelenleg nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.