MOZILÁTOGATÁSI INFORMÁCIÓK
Tisztelt Vendégünk! A november 18-án megjelent, 633/2021. (XI.18.) Kormányrendelet értelmében a Cinema MOM mozi területén maszk viselése kötelező,
kivéve büfétermék fogyasztása ill. bowlingozás közben, továbbá ill. 6 éven aluli gyermekeknél.
A mozi védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

Egri csillagok - Ingyenes vetítés
Dráma, kaland, történelmi

Egri csillagok
1968

Szereplők Sinkovits Imre, Kovács István
Rendező Várkonyi Zoltán
Premier 2021. december 27.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 25 perc

A Cinema MOM "Magyar klasszikusok" című vetítéssorozatában a hazai mozitörténet kiemelkedő alkotásait tűzzük műsorra. A filmeket digitálisan felújított képpel és hanggal vetítjük, szakmai partnerünk a Nemzeti Filmintézet - Filmarchívum.

JEGYINFORMÁCIÓK
A vetítésekre a belépés díjtalan, helyre szóló regisztrációs jegy online is foglalható a megszokott módon. Belépés a foglalás visszaigazolásával, vagy a pénztárnál váltott helyre szóló regisztrációs jeggyel lehetséges.

A Gárdonyi Géza azonos című történelmi regényén alapuló Egri csillagok az 1500-as években játszódik, amikor a hódító török csapatok feldúlják Magyarországot. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyermekként esik a félszemű Jumurdzsák fogságába, aki foglyait rabszolgának kívánja eladni. Ám a gyerekek megszöknek, és magukkal viszik a babonás férfi talizmánját, akit ezt követően elhagy a szerencséje. Harminc esztendő telik el: 1552-ben járunk, Eger várát teljesen körülzárta a török sereg, Gergely és Éva sorsa pedig ismét összefonódik egykori fogvatartójukéval… Várkonyi Zoltán valós történelmi alapokon nyugvó klasszikusában tanúi lehetünk az egri várvédők Dobó István vezetésével folytatott, kilátástalannak tűnő harcának. Az alkotás egy lebilincselő, kalandos történet keretében állít emléket azon bátor, a végsőkig kitartó nőknek és férfiaknak, akik vállt vállnak vetve küzdöttek a várat körülvevő, sokszoros túlerőben lévő török sereg katonái ellen.10 főnél nagyon csoportok (pl. iskolai osztályok, klubok, baráti körök) esetében kérjük emailben, regisztrálja a csoportot, az info@cinemamom.hu ügyfélszolgálati emailcímen, megjelölve a csoport pontos létszámát.

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.