Családi programok a Magyar Kultúra Napján
Családi

2022

Rendező Cinema MOM, Kecskemétfilm Kft., Art’Em Stúdió, Pannónia Movie Kft.,
Premier 2023. január 22.
Korhatár A tartalom nem rendelkezik korhatár besorolással.
Időtartam 3 óra

Január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. Annak érdekében, hogy a fiatal generáció számára is közelebb hozzuk ezt a hagyományt, a Cinema MOM-ban speciális gyermekprogramokkal – népmese vetítéssel és kiállítással, kézműves foglalkozással és bábszínházi előadással – várjuk szeretettel a közönséget.

A program keretében a Kecskeméti Animációs Filmstúdió 2002-ben készült Magyar népmesék sorozatának Cerceruska című epizódját láthatják a gyerekek a mozi emeleti folyosójának kivetítőjén, s hozzá kapcsolódva egy érdekes kiállítás is megtekinthető a rajzfilm képeiből, melynek kurátora az epizód rendezője, Horváth Mária.

A kiállítás 9:20-kor kezdődő ünnepélyes megnyitóján vendégünk Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Animációs Filmstúdió alapító-vezetője, és reményeink szerint Horváth Mária, a Cerceruska rajzfilm rendezője is jelen lesz.

A kiállításmegnyitót követő egy órában, 9:45-10:45-ig kézműves foglalkozásra invitáljuk a gyerekeket és a kedves szülőket, nagyszülőket: Szandavári Emese akvarellfestő és művészetpedagógus, az Art'Em Stúdió vezetője tart interaktív alkotóműhelyt, a Cerceruska gazdag motívumkincséhez kapcsolódva.


A kézműves programot követően – egy rövid kakaó- és kalácsszünet után – 11:00 órától a Marcipán cica (és az oroszlánság) című élőzenés bábmese-koncerttel zárul a programsorozat. A mesejáték az egyik legnépszerűbb hazai bábszínházi produkció, generációk nőttek fel szórakoztató történetén. A látványos, interaktív előadásban a főszereplő énekes-zenész-színész házaspár: Zsámár Katalin és Gay Tamás mesélnek, énekelnek, gitároznak, szaxofonoznak, miközben megelevenítik Marcipán cica történetét.

JEGYINFORMÁCIÓK

A kiállításon, Cerceruska vetítésen és kézműves foglalkozáson a részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük ide kattintva regisztráljon ezekre programokra.

A Marcipán cica előadásra jegyek ide kattintva rendelhetők

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.